pondělí 4. srpna 2014

Tygrův osud (Colleen Houck)

 
 
 
 
 

Kelsey a její tygři splnili už tři úkoly bohyně Durgy a zbývá jim naplnit jen poslední, závěrečné proroctví, aby konečně zlomili kletbu. Jejich další pouť vede na Andamanské ostrovy, kde mají získat poslední Duržin dar – ohnivý bič – a s ním pak cestovat napříč časem, aby se pokusili porazit Lokeše, který je teď silnější a mocnější než kdy dřív. Na cestě je čeká spousta nebezpečí, bolestivých ztrát, ale také rozhodnutí, která mohou zásadně ovlivnit nejen splnění jejich úkolu, ale také osud každého z nich…






Knihu jsem si vybrala, jelikož jsem četla předešlé tři díly a ty mě rozhodně uchvátily. Ani tento díl nebyl výjimkou. Užila jsem si ho na 100 %! Kniha je rozdělena na kapitoly, z nichž každá si nese svůj tematický název. Vypravěčem celé knihy je Kelsey.

Příběh je už od začátku skvěle propracovaný a promyšlený. Naši hrdinové Kelsey, Ren a Kišan se opět vydávají za nebezpečným dobrodružstvím s cílem získat poslední dar pro bohyni Durgu a tím zrušit kletbu, která byla na tygry uvalena. Jejich putování do středu stále činné sopky jsem si nejvíce užila, hlavně díky krásným fénixům a ohnivému lesu. Autorka dokázala stvořit úžasný kouzelný ohnivý svět se spoustou překvapení pro čtenáře.  
Samozřejmě v celé knize nechybí rivalita bratrů, kteří touží po lásce hlavní hrdinky. Tuto rivalitu jsem brala jako milé rozptýlení ve stále častějších plánech na rozhodující bitvu proti Lokešovi.
Přípravy na bitvu byly v knize velice dobře popsané a autorka si dokázala s čtenářovou fantazií skvěle pohrát. Co se týče vlastní bitvy, ta mě mile překvapila. Nebyla to ta typická bitva plná krve. Tahle byla rozhodně nadpřirozená. Všechna ta kouzla ji dodaly na kráse.
Konec knihy byl pro mě splněným přáním. Dopadlo vše ještě lépe, než jsem kdy doufala, že dopadne. Samozřejmě až na jedno úmrtí, ale nebudu zde spoilerovat…

V knize bych asi nenašla žádné nedostatky, které mi kazily čtení.
Co se týče postav, nalezneme zde hlavní hrdinku Kelsey, která v průběhu celé série konečně dospěla. V této poslední knize mi už nelezla na nervy, tak jako to bylo u předešlých. Stala se odvážnější, rozhodnutější a upřímnější. Nebyla to už ufňukaná chudinka, na které se osud řádně vyřádil.
Ren, jeden z tygřích princů a můj oblíbenec. Ano, TEAM REN! On je prostě ztělesněním dokonalého gentlemana. Pohledný, příjemný, hodný, hlavně velice všímavý a ohleduplný princ s trochou toho sebe obětujícího sklonu.
Kišan, ten mladší z princů, bratr Rena. Má více méně stejné vlastnosti jako jeho bratr, ale co rozhodně nepatří k jeho kladům je všímavost. Je slepej až to bolí. Všimne si problému či nějaké změny, až když ho nato okolí upozorní. Na druhou stranu je to velký válečník, tělem i duší.
Lokeš = odporný slizoun největšího kalibru. Nikdy jsem ho neměla ráda a jsem ráda, že dopadl, jak dopadl. Zlý, prohnaný a ve všech směrech odporný muž/démon.
 
Pro milovníky promyšleného fantasy, krásného ohnivého světa, cesty do minulosti za svedením největší bitvy v historii a romantiky.

5 hvězd


 Zdroj anotace: CooBoo
 

Žádné komentáře:

Okomentovat